Beszámoló

Napló Londonból – Háy Jánostól

Beszámoló a Channels drámaírói műhelykurzusáról 1.

Egy anarchista óvodás feljegyzéseiből

Neltz Tamás beszámolója

Fél órával a kezdés előtt Háy János aggódik és izgul. Aggódik, mert alig néhányan lézengenek a Bárka pulai főhadiszállásán, és izgul, mert egyedül téblábol az üres színpadon, és a keverőpultnál álló technikus utasításainak engedelmeskedve a mikrofonját próbálgatja. Ha teljesült volna gyerekkori vágya és beatzenész lesz belőle, biztos semmi gondja nem lenne a mikrofonpróbával, a közönség pedig, hétfő ide, fesztiválközepi fáradtság oda, mégiscsak összegyűlik.


Háytech

Sissó beszámolója Háy János: Házasságon innen és túl c. kötetének bemutatójáról

Térdig gázolok a nőkben Háy János Házasságon innen és túl című novelláskötetének bemutatóján, aztán nagy nehezen bepréselem magam két nőrajongó közé a hátsó padban. Hát igen, tudományosan igazolt tény, hogy többet olvasnak a nők, így többen járnak nyilván könyvbemutatóra is, meg dedikáltatni, mert addig se a problémáikra gondolnak, amelyeket az író egyébként rendszeresen jól felvázol nekik, nehogy azt higgye bárki, hogy akkor szép az élet, vagy akkor hívják életnek egyáltalán, ha gondtalan.


Mindenki gyerek

Györe Gabriella beszámolója Háy János kötetének bemutatójáról

Reményi József Tamás, a kötete szerkesztője szerint a könyv úgy beszél jelentős filozófiai problémákról, hogy közben a mindennapok nyelvét használja - Háy János csak részben értett egyet beszélgetőpartnerével, mert a regény nyelve látszólag ugyan valóban a mindennapok nyelvét idézi, mégis konstruált nyelv.