10 híres sztori - A Litera 10. előszilveszteri partija

Vajon hogyan alakulna Pierre Bezuhov, Hamlet, Raszkolnyikov vagy Gregor Samsa sorsa, ha jeles kortárs íróink kezébe adnánk életük irányítását? A Litera irodalmi portál tíz kiváló szerzője magyar és világirodalmi klasszikusok jól ismert jeleneteit és hőseit kelti életre december 30-án a Trafóban.

A tizedik előszilveszteri partin, tíz író tíz klasszikusba lehel új életet.

Felolvasnak: CSERNA SZABÓ ANDRÁS, DARVASI LÁSZLÓ, ERDŐS VIRÁG, ESTERHÁZY PÉTER, GARACZI LÁSZLÓ, HÁY JÁNOS, MÁRTON LÁSZLÓ, NÉMETH GÁBOR, PARTI NAGY LAJOS, TÓTH KRISZTINA


A Litera 2011-es előszilvesztere jubileumi alkalom. Az irodalmi portál közvetlen megalakulása után, 2002-ben tartotta első, nagy sikerű előszilveszterét Szervest címen, a Toldi moziban. Az utána következő évbúcsúztató irodalmi események, az Alantas én, a Love Parade, a Címlapsztori, a Tessék választani, a Tótágas, a Kísértések - Rémkabaré, a Nemzeti Állatkert és a Litera - Momentán című előszilveszteri partik méltán váltak népszerűvé szerzőink és olvasóink körében. Idén elérkeztünk a 10. évzáró összművészeti rendezvényhez, amely rendkívüli élménynek ígérkezik.

Koncert:
BÉRCZESI RÓBERT egy szál gitárral
LEGÁT ÉS A SWEET JANE

Bérczesi Róbert, a Hiperkarma frontembere önálló programmal lép fel a Litera estjén. Legát Tibor, a Kézi-Chopin énekes-szövegírója pedig új zenekarával Lou Reed-dalokat énekel, saját magyar szövegfeldolgozásban. A zenekar tagjai: Legát Tibor - ének, melodica, szintetizátor, szájharmonika, Horváth Gábor - basszusgitár, Keszei Krisztián - gitár, Sólyom Tibor - gitár, Szojka László - dob, Záhonyi Enikő - ének, vokál.

Sor kerül az immáron harmadik alkalommal odaítélt Litera-naplódíj átadására is. Az előző években Dérczy Péter és Sajó László vehette át a díjat. Hogy idén ki kapja, maradjon mindenki számára meglepetés.

Műsorvezető: WINKLER NÓRA

Látvány: VJ UNFLYABLE


Jegyek aznap: 2200.- Ft, elővételben: 1800 Ft

Jegyek már most vásárolhatók a helyszínen és itt!

 Az esemény a Facebookon

Helyszín: Trafó - Kortárs Művészetek Háza - Budapest 1094, Liliom utca 41.