Háy János: Egy lány kéne nékem

„Egy lány kéne nékem, aki hideg, mint a hó!
Egy lány kéne nékem, aki semmire sem jó!
Egy lány kéne nékem, aki koszos és büdös…”
(Bizottság)


Egy lány kéne nékem! Ugyan már, minek. Hogy legyen megint valaki, aki megöregszik melletted, és épp az megy szarrá benne, ami miatt választottad.

Egy lány kéne nékem! Azt hiszed, az többet tud, mint a korábbi? Ugyan már! Ezer éve ugyanaz a széria. A nőknél nincs olyan, mint a mobiloknál, hogy bejön egy új termék, mondjuk az okostelefon.

Egy lány kéne nékem! Nehogy elkezdj a szerelemről beszélni, ebben a korban ezt már nem lehet komolyan venni. Egy hülye érzelem miatt kockára tenni az életedet, meg bevállalni mindenféle vállalhatatlan dolgot, nagyobb lakást, újabb gyerekeket, frank alapú kölcsönt.

Egy lány kéne nékem! Na, tényleg ne hülyíts, ötven felé az ember már eldönti, hogy a pia vagy a nők, mi meg itt ülünk egy kocsmában, szóval ez a döntés megszületett.

Egy lány kéne nékem, aki koszos és büdös. Figyelj, kirúg a feleséged, mert elege lesz, hogy mindig egy lány után kaparsz, vagy megunja, hogy olyan vagy, mint eddig is voltál, hogy részegen támolyogsz haza, és nem szereted a családi rendezvényeket, lecikized a barátnőit, meg különben is talál egy normálisabb faszit, akivel el lehet járni társastáncra meg jógatanfolyamra. Szóval, ha nem figyelsz oda, a hajléktalanszállón találod magad. Na, ott vannak olyan nők, hogy koszosak, meg büdösek, csak arrébb sepred a pillepalackokat, és minden kupac alatt találsz egyet. Igaz, lánynak már nem nevezhetők, de megkaphatsz tőlük mindent, amit akarsz, bármilyen fertőzést, olyat is, amiről még nem is hallottál.

Egy lány kéne nékem! Figyelj, mondtam már, hogy nem vagyok terhes, kipakolták a méhemet, mert olyan dolog történt, ami miatt kipakolják, most nem akarom részletezni, mert ez olyan női dolog.

Egy lány kéne nékem! Különben is, mért nem fiú? Te olyan vagy, hogy pedofil, aki csak azért akar gyereket, hogy tizenhat évesen megerőszakolja a fürdőszobában.

Egy lány kéne nékem! Nem érted, nem lehetek terhes, amúgy meg mért beszélsz úgy, hogy nékem, van valami tájszólásod? Vidéki vagy? Szentendrei? Ja, szar lehet ilyen városban lakni, ami annyira vallásos, hogy ilyen szentről van elnevezve. Most jut csak eszembe, hogy nem is gondoltam volna, hogy Endrékből is volt szent, az ki lehetett, biztos nem volt magyar, valami külföldi. Utálom, hogy Magyarországon már minden külföldi, bevezetném a rovásírást, meg mindenkinek a nyakába tennék ilyen nemzeti csipet, le lehetne húzni, mint a vonalkódot, akkor bazmeg nem nyomulna ránk az ukrán maffia, meg zsidó tőke.

Egy lány kéne nékem. Mondja csak tovább, ne hagyja abba, most talán közelebb juthatunk ahhoz az elfojtáshoz, ami tulajdonképpen tönkretette az életét!

Egy lány kéne nékem, aki hideg, mint a hó. Igen, ez az! Itt van a probléma elhantolva. Ez ilyen vicces mondás, sokkal eredményesebbek amúgy azok a pszichológusok, akik humorosak! Szóval ez a hideg, a dolog gyökere. Velem is ez van. Én tényleg megértem, nem csak azért, mert van terapeuta képesítésem. Nem, én ezt magamból értem, a saját életemből. Tulajdonképpen az anyánk miatt van. Örökösen azt a nőtípust keressük, aki olyan, mint az anyánk volt. És az ön anyja, hát igen egy rideg, elviselhetetlen önző és nárcisztikus nő volt, aki anyatej helyett sárgarépapéppel tömte magát, és kirázta őt a hideg, amikor a gyerekéhez, vagyis magához ért. Nem konkrétan én nem ismerem őt, csak a típust. Szinte feloldhatatlan ellentmondás, hogy a szeretethiány hajt minket újabb és újabb kapcsolatokba, de csak olyan kapcsolatokba tudunk belemenni, amiben a nő az anyánkhoz hasonlóan rideg. Aztán ez a ridegség újabb hiányt szül, s mi belefogunk megint a keresésbe. Na, ezt kell, ezt a végtelennek tűnő folyamatot kell megszakítanunk. Ha eljár hozzám, talán két év, legfeljebb három alatt, heti két alkalommal, rendszeresen, akkor ezzel együtt meg tudunk küzdeni. Nekem például sikerült, igaz, az anyám már meghalt, de én a temetésére sem mentem el, sikerült teljesen kiiktatnom az életemből. Ha megkérdezik valahol, hogy anyja neve, na, nekem akkor se jut eszembe semmi. Igen, minden alkalom ugyanannyiba fog kerülni, s ha nem mondja le időben, akkor az elmaradt kezeléseket is ki kell fizetnie. De ez egy olyan befektetés, aminek a segítségével végre meghaladhatja önmagát. Szóval nem kell újabb és újabb lakásokat venni, elviselhetetlen, szeretethiányos nőknek. Nem kell gyerektartást fizetni az elhagyott gyerekek után, akik épp olyan szeretethiányosak lesznek, mint maga, s ezzel tovább viszik azt a végeláthatatlan folyamatot, ami nem pusztán gazdaságilag, hanem lelki értelemben is tönkreteszi az unokáinak, valamint azok minden leszármazottjának az életét, kivétel, ha lányok lesznek, és hidegek, mint az anyjuk, mert akkor ők majd idegen férfiak és a tőlük való gyerekek életét nyomorítják meg. Szóval maga ezzel a kezeléssel végül is kiléphetne ebből a kényszerű rendből. Jó, ez objektíve igaz, hogy összességében néhány milliót jelet, de havi bontásban nem tűnik olyan soknak, s ha belegondol, hogy az érzelemhiányos nőkkel való kapcsolat csak a mobilszámláján milyen felesleges összegeket képez minden hónapban, láthatja, hogy ezzel csak keresne.

Egy lány kéne nékem! Hát szerintem, meg inkább egy érettebb nő, olyan korú, mint én. Én is voltam lány. Jó, ne mondd azt, hogy mikor. Hát most ez nem mindegy, hogy mikor. Akkor különben, amikor lennem kellett. Jó, nem sokáig, mert az a szemét matektanár másodikban. Jó, én is benne voltam, mert egyszerűen teljesen kikészültem a matekjegyeim miatt, mármint hogy az apám kikészített, mikor meglátta, hogy szarok, s tényleg utána, radikálisan megváltoztak. Igaz, hogy hetente egyszer, néha kétszer testileg meg kellett erősítenem ezt a változást. Szóval igen, voltam lány, de szerintem neked biztos egy érettebb nő jobb volna, aki már nem akarja azt, hogy teljesen szétcseszd az életedet. Nyugodtan hazamehetsz a feleségedhez, én már biztosan nem akarok mosni senkire. Nekem az a kis idő épp elég. Nem foglak zaklatni, hogy becsöngetek hozzátok, és ott állok az ajtó előtt, amikor a feleséged kinyitja az ajtót. Én ezen már túl vagyok, az egy másik faszi volt, akivel ezt csináltam, egy író. Na, annál szemetebb népséget, mint az írók el sem tudok képzelni. Egyszerűen, amikor veled vannak, teljesen elhiszed, hogy téged akarnak, de otthon ugyanazt mondják egy másik nőnek, történetesen a feleségüknek, vagy egy másik szeretőjüknek, s ha végre komolyra fordulna a dolog, hogy összeköltözés, meg ilyesmi, na, akkor hirtelen kiderül, hogy ez nekik így túl gyors, meg ők nem bírják, ha ennyire erőszakos egy nő, hogy előbb akarja azt, amit persze majd ő is akarni fog, csak később, egy olyan időben, ami persze soha nem tud eljönni. Szóval, nem kell tőlem tartani, nem megyek el például a Bizottság-felolvasásra a Műcsarnokba, s ha mégis, mert történetesen ez érdekel, meghúzódok a sarokban. Ha nem akarsz, engem észre se kell venned, és nehogy azt hidd, hogy nem tudom azt, amit egy lány, meg majd iszunk előtte, meg lekapcsoljuk a villanyt. Egy lány soha nem viselné el, ha részegen akarnál vele dugni, arról nem is beszélve, hogy csak félig lesz erekciód, de én azt is értékelem. Vagy azt hiszed, hogy az egy lánynak is jó lesz, hogy elhiszi, hogy azért ilyen puha, hogy ne fájjon annyira a behatolás.

Egy lány kéne! Tényleg? Mi meg azt hittük, hogy buzi vagy. Valaki látott is a melegfelvonuláson a Gyurcsánnyal, hát az is buzi, aki nem buzi, annak bazmeg nincs jövője, halivúdban bazmeg a városkapuig se jut el. Nem kell tagadnod, tényleg! Valaki mondta, hogy összefutott veled egy ilyen buzibár előtt is, egy fiúval voltál, aki hát kiköpött olyan volt. Jó, persze, közterület, meg bárki mehet arra, de hogy pont te, meg, hogy egy fiú is volt veled. Mindenki úgy tudja, hogy tulajdonképpen azért nem lépsz ki a házasságodból, mert az neked olyan fedőszerv, és persze otthon is tudják, hogy ilyen irányú vagy. Nem, énnekem ez tényleg nem zavaró, mert nem vagyok olyan, szóval előttem nem kell tagadnod, meg nekem tényleg vannak buzi barátaim is, itt vagy például te is.

Egy lány kéne nékem. Ugyan, nézz már a tükörbe. Ne úgy, kapcsold föl a villanyt. Milyen lánynak kéne egy ilyen lepattant faszi. Ja, azt hiszed, rajtad nem látszik, hogy mennyi év? De látszik, és öt év múlva plusz tíz év fog látszani, és akkor az a lány már undorodni fog tőled, de lehet, hogy már az első nap, amikor meglátja, hogy este megiszod a két üveg borodat, és ott döglesz a tévé előtt, a hülye dagadt hasad kibuggyan a pizsamádból. Már eleve ez, hogy nyolckor pizsamát veszel, és ráadásul utána még ötször mész el hugyozni, csupa húgyfolt a pizsamád, a gyerekek is undorodnak tőled, olyan koszos és büdös vagy, és ehhez még pluszban fingasz is. Szóval ne álmodozz, ez a hajó már elment. Hiába öltözöl úgy, mint egy egyetemista, a testedet már ledarálta az idő, s persze a lelkedet is, ha egyáltalán van még.

Egy lány kéne nékem, kiabálom mindenfelé, bár tulajdonképpen már van, csak titokban tartom, mert nem akarom, hogy irigyeljetek érte.