Könyvesblog est: Háy János a mélygarázsban

A kiindulás az volt, hogy egy olyan figurát akartam beszéltetni a világról, aki fölszámolta, legalábbis azt hiszi, hogy fölszámolta a különböző társadalmi kötöttségeit, és már nem akar megfelelni semmilyen elvárásnak. Mindig foglalkoztatott a gondolat, hogy ki lehet-e szállni, s persze elég sokszor érzi mindenki, hogy eddig és ne tovább, hogy leszarom, mától nem fizetem be, nem teszek eleget... Erre ráerősített Mucsi Zoltán színészbarátom is, aki szeretett volna magának egy ilyen monológot, ami valahonnan a partvonalon kívülről szól" - mondta Háy János az interjúban.

Az új regényről, a Rájátszásról, írásról, idegesítő problémákról kérdezzük az írót a Könyvesblog-est újabb beszélgetésén.

Interjú Háy Jánossal: http://konyves.blog.hu/2013/04/20/hay_janos_955

A Rájátszás: http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Rajatszas_kolteszet_popritmusban&id=120257&type=22A 

A mélygarázs című könyvről:

Három szereplő. Egy történet. Mindhárom áldozat, mindhárom elkövető, és azok is ők hárman, akik véletlen keverednek az eseményekbe. Egy, ki a mesék világa felől szemlél, egy, ki az okokat kutatja, egy, ki vádakat olvas a világra, hogy mért olyan, amilyen. Egy férfi és két nő. Mindhárman ki akarnának keveredni a napvilágra, mégis ott bolyonganak valahol a mélygarázsban. Három, szerelem utáni élet és egy valahai szerelmi viszony három sarka, s egy készülődő titokzatos bűntett. Mit jelent élni, érezni, kötődni, sorsot építeni? Mit jelent egy olyan világban lenni, ahol minden élet egyedi és autentikus, de az életek közös világa telis-teli van hamissággal? Számvetés azzal, ahogy élünk és éltünk, s egyben sors és korkritika A mélygarázs. Sodró monológok, meghökkentő gondolatfutamok, a múlt és az életépítés kendőzetlen feltárása. Szembesítés képzeteinkkel és tévképzeteinkkel.

A belépő ára: 300 HUF